SARAJEVO

Suđenje Mujagi Ivazoviću odgođeno zbog bolesti člana Sudskog vijeća

S ranijih ročišta Ivazoviću. Arhiv

Fena

4.11.2019

U Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS) danas je zbog bolesti člana Sudskog vijeća odgođeno suđenje Mujagi Ivazoviću, penzionisanom policajcu, optuženom za ubistvo sina Semira hicima iz pištolja u stanu u sarajevskom naselju Saraj-Polje 29. aprila, te za nedozvoljeno držanje oružja.  

Novo ročište u tom predmetu zakazano je za 26. novembar.

Ivazovića optužnica tereti da je sina Semira ubio u stanu na četvrtom spratu u ulici Hasana Sućeske na broju 7, u kojem su Ivazovići živjeli. Prema tužbenim navodima, kritične večeri optuženi je ušao u svoju spavaću sobu gdje se zaključao, a njegov sin je tijelom udario u vrata sobe, izbivši bravu.

- Kada se Semir pojavio na vratima, optuženi je ispod jastuka uzeo pištolj, ispalivši jedan hitac u sina. Semir je tada krenuo u pravcu dnevnog boravka, a njegov otac je prema njemu ispalio još jedan metak. Semir je tada pobjegao u kuhinju, da bi Mujaga prema njemu ispalio još jedan metak, usljed čega je Semir zadobio teške tjelesne povrede opasne po život i usljed kojih je kasnije i preminuo - navodi se, između ostalog, u optužnici.

Optuženi se tereti i da je, postupajući suprotno odredbi člana 10. stav 1. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije KS, bez odobrenja nadležnog organa neovlašteno držao pištolj s okvirom i municijom, odnosno za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja.

Mujaga Ivazović se nalazi u pritvoru, gdje je nedugo nakon hapšenja doživio infarkt, zbog čega je nakratko hospitaliziran u KCUS-u, a radi se o osobi koja ranije nije osuđivana.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.