AKCIJA JUG 1

Potvrđena optužnica: Istražiocima prodali više od kilogram heroina

Emir Hadžipašić i Ibrahim Šefitagić privedeni nakon što su prikrivenim istražiocima MUP-a RS u dva navrata prodali drogu

Kod Šefitagića je pronađena lažna lična karta i vozačka dozvola Hrvatske. MUP RS

Piše: O. Ma. / Avaz.ba

5.11.2019

Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru podiglo je optužnicu protiv Emira Hadžipašića iz Bosanske Krupe i Ibrahima Šefitagića iz Prizrena kojom se terete za trgovinu drogom. Optužnicu je potvrdio Okružni sud u Prijedoru. 

Obojica su uhapšena u julu u akciji "Jug 1" nakon što su prikrivenim istražiocima MUP-a RS u dva navrata prodali oko 1,1 kilogram heroina.

Prva primopredaja obavljena je u okolini Prijedora kada je Hadžipašić za 2.000 eura zainteresiranom kupcu prodao 100 grama heroina. Druga primopredaja obavljena je u Bosanskoj Dubici 18. jula. Hadžipašić je tada pozvao Šefitagića da na dogovorenu lokaciju donese kilogram heroina, što je on i učinio.

Potom su se zajedno sastali s kupcem u kafiću. Šefitagić je ostao u kafiću, a Hadžipašić i kupac su se automobilom Volkswagen Phaeton odvezli do samouslužne autopraonice na kojoj mu je optuženi pokazao dovezenu drogu, koja je bila upakirana u dva paketa ispod jakne u vozilu. Uslijedila je policijska akcija u kojoj je uhapšen, da bi ubrzo pao i Šefitagić.

Prilikom hapšenja kod Šefitagića su pronađene lažna lična karta i vozačka dozvola Hrvatske izdata u PU Rijeka na ime I. G., ali s njegovom fotografijom. Zbog toga, optužnicom se tereti i za krivično djelo falsificiranja isprave.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.