SARAJEVO

Oglasila se policija nakon samoubistva Nedžada Čauševića

Policijska Uprava Istočno Sarajevo je na lokalitetu Krupca locirala vozilo koje je koristio osumnjičeni tokom izvršenja krivičnih djela, a poslije je lociran i osumnjičeni na obližnjem šumskom lokalitetu

Mirza Hadžiabdić. Arhiv

Piše: E. Ma. / Avaz.ba

5.11.2019

Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kazao je da je Nedžad Čaušević, osumnjičeni za ubistvo ženske osobe u Nedžarićima prilikom bjekstva pucao na policiji i potom izvršio samoubistvo aktiviranjem ručne bombe.

Operativni centar MUP-a KS je, prema Hadžiabdićevim riječima, u 7:17 obaviješten da su dvije osobe zadobile povrede za koje se sumnja da su proistekle upotrebom vatrenog oružja, na lokalitetu Nedžarića, tačnije u ulici Aleja Bosne Srebrene.

- Odmah su na mjesto nesreće izašli pripadnici Uprave policije, kao i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, čiji ljekar je konstatirao smrt jedne osobe, dok je druga osoba prevezena na ukazivanje daljnje ljekarske pomoći, prvo u Opću bolnicu, a kasnije i na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Nakon okončanja uviđaja kojim je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva KS, saobraćaj u ulici Aleja Bosne Srebrene je normaliziran - kazao je Hadžiabdić. 

Od posljedica upotrebe vatrenog oružja smrtno stradala osoba S. T. (39), dok je osoba S. M. (59) zadobila teže tjelesne povrede i zadržana na daljnjem liječenju. Van životne je opasnosti.

- Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela, u ovom momentu kvalifikovanih kao ubistvo i izazivanja opće opasnosti s težom posljedicom, policijski službenici su identificirali osobu koja je osumnjičena za izvršenje, a riječ je o Nedžadu Čauševiću (41) - rekao je Hadžiabdić.

Prema njegovim riječima, Policijska Uprava Istočno Sarajevo je na lokalitetu Krupca locirala vozilo koje je koristio osumnjičeni tokom izvršenja krivičnih djela, a poslije je lociran i osumnjičeni na obližnjem šumskom lokalitetu.

- Nakon što je primijetio policijske službenike pucao je iz vatrenog oružja, prilikom čega niko nije povrijeđen. Izvršio je samoubistvo aktivirajući ručnu bombu - kazao je Hadžiabdić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.