HOROR U AMERICI

Momak nije imao milosti tokom seksa, djevojka pronađena mrtva u automobilu

Upoznali se preko zajedničkih prijatelja i razgovarali putem društvenih medija

Muškarac iz Nju Džersija optužen je zbog ubistva djevojke. Ilustracija

Avaz.ba

7.11.2019

Frensis Viktorija Garsija (Francis Victoria Garcia, 19) pronađena je mrtva u subotu rano ujutro u svojim kolima na krovu javne garaže, piše "New York Post". Prije toga bila je na zabavi povodom Noći vještica u obližnjoj zgradi, koju je napustila s Majklom Gefnijem (Michael Gaffney, 21).

Par je otišao u parkiran automobil u garaži, a tokom grubog seksa došlo je do kompresije vrata, zbog čega je Gefni osumnjičen za ubistvo, saopćila je policija u Nju Džersiju.  

Obdukcijom je utvrđeno da je Garsijina smrt prouzrokovana povredama nastalim pritiskom na vrat. U početku nije odmah bilo jasno je li za to kriv grub seks.

Gefni je rekao policiji da su njih dvoje uzeli lijekove na recept i da su imali seks u automobilu kada je ona izgubila svijest.

Dokumenti suda pokazuju da su se njih dvoje upoznali preko zajedničkih prijatelja i razgovarali putem društvenih medija prije nego što su odlučili da prisustvuju burnoj zabavi za Noć vještica u petak uvečer.

U neko doba rano u subotu njih dvoje su napustili zabavu na 14. spratu luksuznog stambenog kompleksa i nastavili da se "druže" u automobilu žrtve na parkingu, kaže se u sudskim dokumentima.

Dok su imali seks na zadnjem sjedištu, Gefni je ugušio Garsiju. Kada se djevojka onesvijestila, Gefni je pozvao prijatelja u pomoć.

- Udavio sam je, željela je da je gušim - navodno je Gefni rekao prijatelju.

Zvaničnici su rekli da se Garsija, čiji je nivo alkohola u krvi bio tri puta viši od zakonske granice, nalazila na zadnjem sjedištu svog automobila s Gefnijem u vrijeme njene smrti.

"New York Post" piše da je otvoren nalog na "GoFundMe" - koji je ubrzo ugašen - u korist osumnjičenog Gefnija.

Kampanja za prikupljanje sredstava nastojala je da prikupi 20.000 dolara (18.079 eura) kako bi se iskoristila za "pošteno predstavljanje" 21-godišnjeg osumnjičenog Gefnija.

- Sakupljamo novac kako bi Majkl dobio pošteno predstavljanje u svijetu u kojem su mediji u stanju da ispričaju bilo šta što bi odgovaralo njihovoj agendi - pisalo je na stranici koju je pokrenula sestra osumnjičenog Samanta Gefni (Samantha).

Stranica, koja je do nedjelje uvečer prikupila više od 6.000 dolara (5.423 eura), odjednom je ugašena u utorak, prenosi Alo.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.