ZENICA

Za dlaku izbjegnuta tragedija: Pogledajte kako je vozač udario djevojku na pješačkom, a potom hladno produžio

Nesavjesni vozač Citroena C3 kratko se zaustavio i otišao s mjesta nesreće

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

10.11.2019

Na Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića sinoć se desila saobraćajna nesreća u kojoj je za dlaku izbjegnuta tragedija, a nakon što je nesavjesni vozač Citroena C3 udario djevojku na pješačkom prijelazu, kratko se zaustavio i otišao s mjesta nesreće. 

Portal Avaz.ba u posjedu je snimka nesreće, na kojem se vidi da su pješakinje uredno krenule prelaziti na pješačkom prijelazu kada je naišao Citroen i udario jednu od njih. Kratko se zaustavio, a potom hladno produžio.

Nakon toga, povrijeđena pješakinja pozvala je policiju, koja je pokušavala pronaći sporni automobil.

Brojna javnost u Zenici zgrožena je ovim primjerom nesavjesnog vozača, ali i činjenicom da se na Bulevaru sve češće dešavaju nesreće u kojima su žrtve pješaci, dok nadležni ne poduzimaju ništa.

Podsjetimo, u novembru 2017. godine dogodila se najteža saobraćajna nesreća kada je na pješačkom prijelazu povrijeđeno šest pješakinja. Osim ove, nemoguće je nabrojati i ostale nesreće u kojima su stradali pješaci upravo na spornom pješačkom prijelazu.

Ranije su postojale inicijative da se na ovoj dionici postave “ležeći policajci” ili pak stacionirani radar, međutim, sve to ostalo je mrtvo slovo na papiru.

I dok pješaci stradaju, javnost ponovo apelira na nadležne da se “Bulevar smrti” dodatno osigura na svim kritičnim dionicama, jer se sve češće dešavaju ovakve nesreće.


Povrijeđen pješak u Lukovom Polju

Sinoćnja nesreća na Bulevaru nije usamljen slučaj, naime, novi primjer bahatosti vozača zabilježen je i na pješačkom prijelazu kod skretanja za Lukovo Polje. 

Naime, vozač Golfa IV najprije je skrenuo preko duple pune linije, a potom udario pješaka na pješačkom prijelazu. Ponudio mu je novac da ne zove policiju, a nakon što ovaj to nije htio, pobjegao je u pravcu Lukovog Polja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.