DOBOJ

U direktnom sudaru Audija i Toyote poginuo Miroslav Okolić

Putnici iz Toyote teško povrijeđeni

PU Doboj: Obavljen uviđaj. Arhiva

Piše: H.Č. / Avaz.ba

11.11.2019

Jedna osoba smrtno je stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u nedjelju oko 21 sat dogodila na magistralnom putu M-17 Modriča – Doboj, u naselju Dugo Polje, saopćeno je iz PU Doboj. 

Na licu mjesta stradao je Miroslav Okolić (57) iz Dugog Polja, koji je bio za upravljačem Audija, a četvero putnika iz Bijeljine koji su se nalazili u Toyoti su povrijeđeni i smješteni su u dobojsku bolnicu. 

 - U ovoj saobraćanoj nesreći došlo je do direktnog sudara, kada se vozač Audija Miroslav Okolić, krećući se iz Modriče ka Doboju, na lijevoj kolovoznoj traci sudario s Toyotom koja je dolazila iz suprotnog smjera, a kojom je upravljao Slađan Đ. (43) iz Bijeljine. Osim njega, povrijeđena je njegova supruga Aleksandra i dvoje djece i oni su prevezeni u dobojsku bolnicu. Uviđaj su obavili policijski službenici PS za bezbjednost saobraćaja PU Doboj u prisustvu okružnog tužioca iz Doboja. U vrijeme uviđaja, saobraćaj na ovoj dionici bio je u potpunom prekidu - izjavila je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Prema informacija iz dobojske bolnice, povrijeđena djevojčica iz Toyote nakon operacije je u stabilnom zdravstvenom stanju, ali će tokom dana ipak biti prevezena u UKC Banja Luka. Tokom dana, po naredbi okružnog tužioca, bit će obavljena obdukcija nastradalog Miroslava Okolića, nakon čega će se znati detalji ove teške saobraćajne nesreće.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.