MUP KS

Požar na Stupu podmetnut: Namjerno zapaljen Hummer

U požaru je umro K. S., rođen 1976. godine, a šteta je nastala na Hummeru u vlasništvu A. H. iz Sarajeva i na automobilu Volvo u vlasništvu A. K. iz Sarajeva

Policija u naselju Tibra na uviđaju. Avaz

Piše: B. C. / Avaz.ba

11.11.2019

Požar koji je u nedjelju ujutro izbio u sarajevskom stambenom kompleksu Tibra 2 u naselju Stup, kada su izgorjela dva vozila, a jedan muškarac je preminuo, podmetnut je. Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćili su da je, prema preliminarnom izvještaju sudskog vještaka protupožarne zaštite, do požara došlo paljenjem vozila Hummer. Nepozanata osoba uradila je to uz pomoć zapaljive tečnosti i upotrebom otvorenog plamena.

U požaru je umro K. S., rođen 1976. godine, a šteta je nastala na Hummeru u vlasništvu A. H. iz Sarajeva i na automobilu Volvo u vlasništvu A. K. iz Sarajeva. Tačan uzrok smrti bit će utvrđen nakon završene obdukcije.

Zbog požara vozila su u potpunosti izgorjela i došlo je do oštećenja elektroinstalacija, vodoinstalacija, zidova haustora zgrade, podzemnih garaža, kao i većeg broja parkiranih vozila, čime je nastupila veća materijalna šteta.

- Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju krivičnog djela iz člana 328. stav 2. KZFBiH (teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine) - navedeno je u saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo.

Počinilac je za sada nepoznat, a policija za njim intenzivno traga.




Nije bilo ni vatrogasnog crijeva. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.