NA LICU MJESTA

"Avazova" patrola / U Lukavici tražili drogu, a pronašli tablete za trudnice

Automafijaši u većini slučajeva s plijenom idu upravo u Lukavicu i druga mjesta u Republici Srpskoj pa su policajci držali širom otvorene oči

Piše: A. Kapo / Avaz.ba

11.11.2019

Pripadnici Jedinice žandarmerije Policijske uprave Istočno Sarajevo rade na najsloženijim i najzahtjevnijim zadacima. Da je tako, javnost se nedavno mogla uvjeriti prilikom velike potrage za ubicom Nedžadom Čauševićem, gdje su aktivno pomagali kolegama iz Sarajeva. Ekipa „Avaza“ imala je privilegiju boraviti s pripadnicima ove policijske jedinice, koja je nekada nosila naziv Jedinica za podršku.

Prekinuta tišina

Na samom početku patroliramo ulicama Lukavice. Tišinu u “marici” prekida poziv šefa smjene.

- Pažnja svim patrolama! Na području Kantona Sarajevo ukraden je Golf 5 crne boje – raportira šef smjene, govoreći i broj registarskih oznaka.

Automafijaši u većini slučajeva s plijenom idu upravo u Istočno Sarajevo i druga mjesta u Republici Srpskoj pa policajci drže širom otvorene oči. U dva navrata smo se zajedno s policajcima trznuli, jer smo nabasali na crne Golfove, ali nisu odgovarale registarske oznake. Tako smo ostali uskraćeni za akciju...

Pregled jednog vozila. M. Tabaković

Noć je izrazito mirna pa naši domaćini u centru Lukavice prave punkt. Redom kontroliraju vozila, ali sve je uredno. Odlazimo na drugu poziciju. Nailazi Mini Cooper nešto brže pa nije odmah uočio policajce koji su ga s baterijama zaustavljali. Zaustavlja se koji metar dalje.

- Vidite li dobro? – pita policajac vozača.

Slijedi detaljan pregled. Na suvozačevom mjestu je djevojka. U njenim vratima pronalaze tablete, ali za trudnice, pa nema problema.

Češljanje vozila

Ususret ide Golf 4 s dvojicom mladića. Policajci detaljno češljaju vozilo, a potom i vozača i suvozača. 

U Mini Copperu pronađene tablete. M. Tabaković

Na haubu vozila vade sve što imaju u džepovima i torbicama. I ovog puta je sve prošlo uredno. Iako su policajci zaustavili i kontrolirali na desetine vozila, nisu pronađeni nedozvoljene supstance ili oružje. Nije bilo ni pijanih vozača...

- Znam da biste vi, novinari, voljeli da je bilo neke akcije, ali mi smo najsretniji kada smjenu završimo bez intervencija – kažu nam na kraju naši domaćini.

Punkt kod Vraca

U smjeni s pripadnicima Jedinice žandarmerije Policijske uprave Istočno Sarajevo obišli smo skoro svaki ćošak. Policajci su i u blizini skretanja za Vraca, odnosno razgraničenja s Kantonom Sarajevo, napravili punkt. Sve kontrole su uredno završene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.