AVAZ SAZNAJE

Detalji dramatične potjere ulicama Sarajeva: Pljačkaši "letjeli" vozilom, od Hadžića do Otoke stigli za šest minuta!

Kako saznajemo, u razbojništvu radnica nije povrijeđena, jer je nisu dirali pljačkaši, ali je pretpjela šok

Piše: A. Kapo / Avaz.ba

11.11.2019

Jake policijske snage uhvatile drske razbojnike - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Dvojica pljačkaša, koji su večeras nakon dramatične potjere ulicama Sarajeva pali u ruke policije, opljačkali su prodavnicu „Sloga“ u Hadžićima, saznaje „Avaz“. 

Izvor blizak istrazi otkrio nam je da su dvojica pljačkaša uletjeli u prodavnicu. Jedna je imao kapuljaču koju je, interesantno, skinuo prije upada u prodavnicu, dok je drugi imao traku preko lica.

Svako je imao svoju ulogu. Jedan je upao u prodavnicu i, prijeteći vatrenim oružjem radnici, oteo novac i cigarete. Drugi je čuvao stražu ispred prodavnice, dok je treći, kako se vjeruje, čekao u upaljenom vozilu. Riječ je bijelom Fiat Stilu.

Kako saznajemo, u razbojništvu radnica nije povrijeđena, jer je nisu dirali pljačkaši, ali je pretpjela veliki šok. 

S plijenom su se zaputili u pravcu Sarajeva. Naš izvor nam kaže da su jurili vozilom nevjerovatnom brzinom. Naime, pljačke se dogodila u 20.33 sati, a na Otoci su bili za svega šest ili sedam minuta. Međutim, razbojnici nisu računali na to da će policajci odmah pregledati videonadzor, tako da su odmah imali opis i osnovne operativne informacije. 

Uz sve navedeno, kako saznajemo, jedna žena je vidjela njihovo vozilo te je potvrdila da se radi o bijelom Fiatu. Policajci su odmah podatke proslijedili svim raspoloživim snagama na terenu te je tako ostao lakši dio posla. U naselju Otoka napravljena je sačekuša za razbojnike.

Međutim, pljačkaši se nisu lako predali te su krenuli bježati u kontra smjeru glavne saobraćajnice. U susret im je naišla druga patrola koja im je popriječila put te su pali u ruke policije.

Ipak, jedan od pljačkaša je uspio napustiti vozilo i pobjeći. Nezavnično, radi se o vozaču. Prema nepotvrđenim informacijama, njegov identitet je poznat policajcima i očekuje se njegovo hapšenje.

Tokom dramatične akcije navodno je jedan policajac lakše povrijeđen.

Mirza Hadžibadić, portparol sarajevske policije, kratko je za "Avaz" rekao da će više informacija imati sutra.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.