BIJELJINA Svjedok u nastavku suđenja Marku Zariću i Petru Bujinoviću

Ubistvo navijača Aleksandra Pantića: Lice mu je bilo krvavo i krkljao je

Kad smo došli na dogovoreno mjesto, vidjeli smo da ih je previše, kazao je svjedok Klasanović. Krvavi huliganski sukob dogodio se ispred parkinga hotela “Sveti Stefan”

Lj. Ljubojević / Avaz.ba
13.11.2019 18:45

Pantić mro na putu do bolnice

Foto: Avaz

U Okružnom sudu u Bijeljini nastavljeno je suđenje Marku Zariću Čupi (23) i Petru Bujinoviću (23), obojica iz Bijeljine, koji su optuženi za ubistvo Aleksandra Pantića.

U optužnici je navedeno da su Zarić i Bujinović 15. septembra prošle godine oko ponoći na parkingu ispred hotela „Sveti Stefan“ u Dvorovima kod Bijeljine, nakon ranijeg dogovora s „Delijama“, navijačima beogradske Crvene zvezde, čiji su i oni navijači, sačekali „Grobare“, pobornike Partizana, u namjeri da se s njima fizički obračunaju.

Ponijeli letve

Navijači Zvezde ponijeli su sa sobom motke, letve i drvene držalice i, kad su stigli na parking ispred hotela, najprije su se rasporedili po grupama i čekali su suparnike.

Prema optužnici, Zarić je udario Pantića šakom u glavu i on je pao na tlo. Potom su ga Zarić i Bujinović nastavili udarati motkama u glavu nanijevši mu teške povrede, od kojih je umro.

Poznao optuženog

Saslušan je i svjedok Slaviša Klasanović ,koji je detaljno opisao šta se te večeri dešavalo između navijača.

- Kad smo nas devetorica navijača Partizana  izašli iz tri automobila i prišli parkingu, dočekala nas je grupa od sedam do osam navijača Zvezde. Imali su metalne i drvene šipke u rukama. Iza njih izlazi još dvadesetak ljudi s fantomkama i kapuljačama na glavama i tada nastaje opći metež. Neki od njih su upalili baklje. Neko od naših je povikao: “Bježite, previše ih je” – opisao je Klasanović.

Svjedok je kazao da je potrčao sam prema svom vozilu te da je u tom momentu vidio grupu kako udara Borisa Kašikovića.

- Zadali su mu oko pet udaraca motkama ili šipkama. Sve se desilo u roku od dvije sekunde.  Krećem automobilom da pokupim Kašikovića. Dejan Lakić je viknuo da neko leži na parkingu. Siniša Gajić je prepoznao Aleksandra Pantića. Lice mu je bilo krvavo, krkljao je. Izvukao sam mu jezik da se ne uguši i pozvao Hitnu pomoć. Stigli su za sedam do osam minuta. Još je davao znakove života. Na drugoj strani, među onima koji su nas napali, prepoznao sam Zarića  - ispričao je Klasanović.

Snimci videonadzora

Branilac optuženog Zarića, advokat Petko Budiša  upitao je svjedoka zbog čega je, onda, u policijskom zapisniku navedeno da  nikoga nije prepoznao od napadača, da nije spomenuo Zarića,  već samo osobu po nadimku Spaski. Svjedok je negirao i to da su “pojedini članovi njegove navijačke grupe imali neke predmete u rukama, odnosno kamenje”, rekavši da je to, vjerovatno, greškom uneseno u zapisnik.

 U nastavku suđenja, koje je zakazano za 16. decembar, što se tiče Tužilaštva, bit će pregledani videosnimci nadzornih kamera te saslušan vještak sudske medicine i kompletirani materijalni dokazi.

Komentari

NA VRH