SLOVENIJA

Stravična nesreća: Kamion pao s nadvožnjaka, vozač poginuo

Teška nesreća kod Ljubljane. Screenshot

Avaz.ba / 24ur.com

13.11.2019

Snimak stravične prometne nesreće kod Ljubljane danas je zaprepastila Sloveniju. Vozač cisterne iz Mađarske pokušao je izbjeći udarac Opela Corse te je pao u provaliju duboku 20 metara i poginuo.

U teretno je vozilo zbog neprilagođene brzine udario 41-godišnji vozač Opela Corse nakon što je izgubio kontrolu nad automobilom. 

U pokušaju da izbjegne nesreću, vozač kamiona, inače državljanin Mađarske, skrenuo je udesno i preko sigurnosne ograde pao s nadvožnjaka ljubljanske obilaznice, s visine od oko 20 metara, javljaju slovenski mediji.

Nažalost, 53-godišnji vozač kamiona je preminuo. Vozač Corse nije povrijeđen, a kao krivcu za izazivanje nesreće prijeti mu do osam godina zatvora. 

Policija je cijeli dan provodila uviđaj. Nastala je velika materijalna šteta, a u nesreći je oštećeno još jedno vozilo na koje su pali dijelovi saobraćajne infrastrukture. Slovenski mediji objavili su i snimku nesreće koja zaista ledi krv u žilama.

- Nije važno kojom se brzinom kretao vozač automobila, važno je to da je brzina bila neprilagđena uvjetima na cesti, izjavio je za 24ur.com policijski inspektor Aleksander Vrabič. - Vozač kamiona pokušao je izbjeći nesreću i tako je izgubio kontrolu nad svojim vozilom, zaključio je Vrabič. Istraga je zasad pokazala da 41-godišnji vozač Corse nije bio pod utjecajem alkohola.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.