TUZLA

Akcija „Objekt“: Uhapšena banda koja je reketirala ugostitelje

Uhapšene su osobe s područja Tuzle, Banovića i Živinica

Dovođenje osumnjičenih. A. Bajrić

Piše: E. Sk. /Avaz.ba

14.11.2019

Službenici Policijske uprave Tuzlanskog kantona u akciji kodnog naziva „Objekt“ uhapsili su peteročlanu bandu zbog sumnje da je reketirala ugostitelje. 

Hapšenju je prethodila višemjesečna istraga, a nalog za izvođenje akcije izdao je Općinski sud Živinice. Akcija je provedena uz nadzor Tužilaštva TK.  

Uhapšene su osobe s područja Tuzle, Banovića i Živinica, koje su osumnjičene za počinjenje više krivičnih djela, odnosno iznudu, nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti.

Oni su osumnjičeni da su u proteklom periodu, uz upotrebu sile i ozbiljne prijetnje prema vlasnicima ugostiteljskih objekata i privrednih subjekata, vršili ilegalno osiguranje ugostiteljskih objekata. Vlasnike su prisiljavali da čine radnje na svoju i štetu tuđe imovine.

- Tom prilikom kod ovih osoba pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljnjim krivičnim postupcima. Riječ je o određenoj količini oružja, municije raznih vrsta i kalibara, više mobilnih telefona, kao i uniformi koje koriste agencije za zaštitu osoba i imovine - rekao je Dževad Korman, direktor Policijske uprave TK.

Nakon kriminalističke obrade u Policijskoj upravi TK, uhapšeni će biti predati na daljnje postupanje u Tužilaštvo TK.



Privođenje uhapšenih u MUP TK - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.