AVAZ SAZNAJE

Detalji akcije "Merlin 2": Policajki otkinut nokat prilikom pokušaja bijega dilerke

Uhapšeni su Petar Subotić, Miladin i Slađana Vidačković, Rasim Hajder, Pamela Dukić i Rade Krstanović iz Bosanske Gradiške, Emir Spahalić iz Bosanske Dubice te Vedran Trivić iz Banje Luke

Piše: O. Matavulj / Avaz.ba

15.11.2019

Pronađena puška. MUP RS

Inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su osam osoba u okviru akcije "Merlin 2" usmjerene na suzbijanje trgovine drogama. 

Kako saznaje „Avaz“, uhapšeni su Petar Subotić, Miladin i Slađana Vidačković, Rasim Hajder, Pamela Dukić i Rade Krstanović iz Bosanske Gradiške, Emir Spahalić iz Bosanske Dubice te Vedran Trivić iz Banje Luke.

- Akcija je usmjerena na razbijanje organizirane kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga na području Banje Luke, Bosanske Gradiške i Prijedora - rekla je Mirna Miljanović, portparol MUP-a RS.

Prema njenim riječima, izvršeni su pretresi na sedam lokacija u Bosanskoj Gradišci i po jednoj u Banjoj Luci i Bosanskoj Dubici. Tom prilikom pronađeni su marihuana i nelegalno oružje.

- Predmeti izuzeti prilikom pretresa lokacija koje koriste lica lišena slobode bit će korišteni kao dokaz u krivičnom postupku, i to mobilni telefoni i određena količina marihuane - rekla je Miljanović.

Ona napominje da je tokom provođenja akcije povrijeđena jedna policajka, i to kada je jedna od osumnjičenih pokušala da pobjegne i izbjegne hapšenje.

Nezvanično saznajemo da je policajki otkinut nokat s prsta ruke, zbog čega je čak morala na hirurški zahvat.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.