KRIMINAL

Ponudili ženi prijevoz do kuće, pa joj pocijepali odjeću i opljačkali je

Pri povratku kući skrenuli su na sporedni put i zaustavili se, a onda je S. D. izvukao ženu iz automobila

Policiji događaj prijavila nako dva sata. Ilustracija

I. K. / Avaz.ba

16.11.2019

Policija u Bogatiću uhapsila je i uz krivičnu prijavu Osnovnom tužilaštvu u Šapcu privela S. D. (19) i K. D. (41) iz Crne Bare zbog sumnje da su počinili razbojništvo, prenosi "Telegraf".

Njih dvojica su se noćas pridružili S. M. (56) za kafanskim stolom u jednom lokalu u Crnoj Bari i oko 23 sata joj ponudili prijevoz kući, u susjedno selo Banovo Polje. Međutim pri povratku kući skrenuli su na sporedni put i zaustavili se, a onda je S. D. izvukao ženu iz automobila, pocijepao joj odjeću, pretresao je i udario pesnicom. K. D., koji je vozio, sjedio je u automobilu. Kada je S. D. pronašao kovertu sa novcem, pobjegli su, a žena je ostala da leži na zemlji. 

Iako se brzo pribrala, u mraku nije uspjela da pronađe svoj mobitel koji joj je ispao dok se borila sa razbojnikom, pa se kući uputila pješke i tek kada je stigla, nakon dva sata, pozvala je policiju.

Inspektori policijske stanice u Bogatiću jutros su pronašli i uhapsili razbojnike jer je žena jednog od napadača poznavala. Policija je od razbojnika zaplijenila novac koji su oteli od žene.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.