PROCESI

Počelo suđenje sarajevskim svodnicima: Navodili djevojke na prostituciju

Branioci Ramela Jusufija, Nejre Jusufović, Emira Šušića, Alena Krtičića i Fahrudina Hajdarbašića tvrde da nije postojala grupa

Optuženi privedeni u akciji „ City“. Avaz

Piše: B. C. / Avaz.ba

19.11.2019

Čitanjem optužnice i uvodnim riječima danas je pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim predsjedava sudija Igor Todorović, počelo suđenje Ramelu Jusufiju, Nejri Jusufović, Emiru Šušiću, Alenu Krtičiću i Fahrudinu Hajdarbašiću, optuženima za navođenje na prostituciju.

Kako nam je potvrdio Krtičićev branilac, advokat Omar Mehmedbašić, odbrane optuženih su u uvodnim riječima negirale krivicu. Istaknuto je da nije postojala organizirana grupa te da se, ukoliko je i bilo nečega, radilo o pojedinačnim istupima.

Ramel Jusufi, inače vlasnik pekare u sarajevskom naselju Aneks, Nejra Jusufović, Emir Šušić i Alen Krtičić optuženi su za krivična djela navođenje na prostituciju, organizirana trgovina ljudima, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok je Jusufi optužen i za krivično djelo lihvarstvo.

Prema navodima iz optužnice, Ramel Jusufi i Nejra Jusufović terete se da su od 2017. do aprila 2019. godine organizirali grupu koja je poticala veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga.

Fahrudin Hajdarbašić optužen je da je kao uposlenik u Operativnom centru MUP-a KS imao informacije kuda se kreću policijske patrole te ih dojavljivao članovima grupe da ne bi bili uhvaćeni u krivičnom djelu.

Grupa je uhapšena u aprilu ove godine u akciji kodnog naziva "City''.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.