OTKRIVAMO

Potvrđena optužnica: Djevojčicu koju je silovao otac protjeruju iz BiH

Tri godine M. D. zlostavljao 14-godišnju kćerku. Porodica nije imala prijavljen boravak u Sarajevu pa sada majku i sve troje djece protjeruju u Srbiju

Dijete proživljavalo pakao tri godine. Ilustracija

Piše: B. Cerić /Avaz.ba

20.11.2019

Sutkinja Kantonalnog suda u Sarajevu potvrdila je optužnicu Tužilaštva KS kojom je državljanin Srbije M. D. (40) optužen za rodoskvrnuće i silovanje svoje 14- godišnje kćerke. Tužilaštvo je zatražilo produženje pritvora, a uskoro se očekuje i zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivici.


Jezive scene


Pohotni otac optužen je da je tri godine seksualno zlostavljao maloljetnu kćerku. Užas kroz koji je prolazila djevojčica, vjerovatno nikad ne bi bio otkriven da se ona nije obratila pedagogu u školi koju pohađa. Djevojčica se slomila te je detaljno opisala jezive scene kroz koje je prolazila proteklih godina.

Slučaj je prijavljen vogošćanskoj policiji, a otac pedofil je uhapšen sredinom oktobra. S njim je uhapšena i njegova 34-godišnja supruga M. D., koja je znala šta se dešava, ali kako je policiji rekla, zbog sramote to nije prijavljivala.


Pokrenut postupak


Nezvanično saznajemo da je otac monstrum tri puta dnevno primoravao kćerku na seks. Kad bi se djevojčica požalila da je boli, on joj je govorio: “Nemoj plakati.”

U cijelu priču, koja je potresla i same policajce, uključio se i Centar za socijalni rad, a djevojčica je u oktobru smještena u sigurnu kuću.

Osim djevojčice, par ima još dvoje mlađe djece. Porodica je, inače, iz Sjenice, a u Sarajevu nisu imali prijavljen boravak. Kako saznajemo, zbog toga se umiješala i Služba za poslove sa strancima, koja je pokrenula postupak protjerivanja majke i sve troje djece iz BiH u Srbiju.

Majka puštena iz pritvora

Majka koja je bila osumnjičena za krivično djelo pomaganje počiniocu ovog gnusnog djela, nije obuhvaćena optužnicom, jer je, kao supruga, bliži srodnik i ne može krivično odgovarati. Žena je nedavno puštena iz pritvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.