SAZNAJEMO

Dok je BBI centar gorio, lopovi krali skupu odjeću

Trgovci tek čekaju da se provjeri stanje da bi se utvrdilo koliko stvari nedostaje

Na objektu pričinjena velika šteta. Arhiva

Piše: Ad. A. / Avaz.ba

25.11.2019

Sarajevska policija čeka zvaničnu potvrdu vještaka protupožarne struke da je požar u restoranu „Cordoba“, koji se nalazi u BBI centru, izazvao kvar na plinskoj grijalici.

No, nakon što je izbjegnuta velika tragedija, na vidjelo su isplivale frapantne informacije koje otkrivaju trgovci zaposleni u objektu, želeći ostati anonimni.

Naime, nevjerovatna je informacija da su lopovi iskoristili evakuaciju tokom koje su posjetioci i uposlenici spašavali živu glavu za krađu!?

Trgovci tek čekaju da se provjeri stanje da bi se utvrdilo koliko stvari nedostaje.

U BBI posluje dosta trgovina s ekskluzivnom i skupom robom.

Prema dosadašnjim informacijama, i za vrijeme uviđaja primijećeni su pojedinci koji su krišom ušli u objekt.

Naime, u prodavnici poznatog italijanskog brenda “Carpisa“, gdje se prodaju torbe, zatečena je grupa od četiri lopova, ali je njihov plan osujećen te su ih zaštitari istjerali vani.

S druge strane, primjećeno je da u jednoj prodavnici nedostaju skupe bunde.

U prizemlju se nalaze prodavnice nakita i satova, ali do inventure sa sigurnošću se ne može kazati je li i tu bilo krađa, mada se sumnja da jeste.

Također, gužvu i evakuaciju prilikom kontradiverzionih pregleda zbog lažnih dojava u ovom objektu lopovi su i ranije pokušavali iskoristiti, ali su ih u tome, kako saznajemo, sprečavali zaštitari.

Iz sarajevske policije kazali su nam da će o ovom slučaju imati više informacija kada odgovorni iz prodavnica prijave nestanak stvari.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.