SANSKI MOST

U štali pronađeno tijelo Safeta Imamovića

Tijelo pronašao vlasnik štale Juso Hodžoć, koji je zbog stresa zatražio ljekarsku pomoć

Na tijelu nije bilo tragova nasilja. Normala.ba

Normala.ba

25.11.2019

U selu Vrhpolje kod Sanskog Mosta u štali pored porodične kuće Juse Hodžića vlasnik je u ranim jutarnjim satima pronašao tijelo starijeg muškarca.

Nakon dojave policiji i dežurnoj kantonalnoj tužiteljici, napravljen je uviđaj na licu mjesta.

Ispostavilo se da se radi o mještaninu Safetu Imamoviću, koji je pod još nepoznatim okolnostima u toku noći ušao u štalu Juse Hodžića, gdje je pronađen mrtav.

Prema nezvaničnim informacijama, kantonalna tužiteljica Vildana Dedić izdat će naredbu za obdukciju tijela stradalog Imamovića kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Na tijelu nije bilo vidnih povreda, pa se, po svemu sudeći, isključuje nasilna smrt.

Imamovića je mrtvog pronašao starac i vlasnik kuće Juso Hodžić jutros oko 4:45 sati kada je ušao u štalu da nahrani stoku.

Prema njegovim riječima, stradali je ležao u jaslama u dijelu štale gdje je bilo jedno tele, sa zelenim konopcem koji je držao u ruci.

Pretpostavlja se da je nesretni Imamović u štalu ušao tokom noći. Vlasnik kuće koji inače živi sam, zbog velikog uznemirenja i stresa, zatražio je i ljekarsku pomoć.

Za stradalog Imamovića u selu kažu da je bio pomalo čudan, s karakterističnim ponašanjem i oblačenjem, a u posljednje vrijeme je hodao selom u kasnim noćnim satima.

Bio je njemački penzioner, ženio se dva puta, a u posljednje vrijeme živio je sam.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.