PULS ASFALTA Upad specijalaca u hotel zbog tuzlanskog žestokog momka

Žestoki momak: Beriz Kabilović hapšen i na otvorenju svog kluba

Kada su policajci htjeli da ga pretresu, Kabilović tražio nalog i advokata, nakon čega je priveden jer nije poslušao naređenje pripadnika MUP-a

A. Aljimi /Avaz.ba

Beriz Kabilović: Na otvorenju pjevala Rada Manojlović

Foto: Arhiva Avaza


Beriz Kabilović, žestoki momak iz Tuzle, priveden je u novembru na otvorenju vlastite diskoteke „Grande Club“ u hotelu Tuzla, potvrđeno nam je iz više izvora.

 Kabilović je, naime, uhapšen oko tri sata ujutro kada su u klub upali specijalci i nekoliko inspektora. Objekt hotela bio je opkoljen, a na otvorenju je pjevala poznata srbijanska pjevačica Rada Manojlović.

Zadržan sat

Kabilović je, kako saznajemo, negodovao kada su ga policajci namjeravali pretresti, što nam je potvrdio njegov branilac, tuzlanski advokat Bakir Hećimović.

  • Hećimović: Nije  bilo krivičnog djela

    Hećimović: Nije bilo krivičnog djela

    Foto: Avaz


i  izvršiti pretres, a moj klijent je tražio da mu predoče nalog te je zahtijevao prisustvo advokata. Na kraju je uhapšen, jer je odbio naredbu policijskog službenika. Poznato mi je da je odveden u policijske prostorije, gdje je zadržan sat, nakon čega je pušten na slobodu. Epilog je da ga nizašta ne terete niti krivično niti prekršajno. Uglavnom nije bilo nijednog elementa za bilo kakvo krivično djelo – pojasnio nam je advokat Hećimović.

Paketići kokaina

S druge strane, policijski izvori navode da su u klubu, nakon upada policije, pronašli nekoliko paketića za koje se sumnja da je u njima bio kokain, te da nije utvrđeno kome pripadaju. Također, nezvanično saznajemo da su policajci imali operativna saznanja da se u diskoteci nalazi nekoliko istaknutih članova automafije s Pala, te da je to bio dodatni razlog da se uđe u objekt.

No, unutra od Paljana niko nije pronađen, mada se u objektu prije dolaska policije nalazio Davor Ninković, jedan od optuženih u predmetu „Volan“, koji se u Sudu BiH vodi protiv pripadnika automafijaške grupe. Ninković pripada sarajevskoj grupi automafijaša.

Ko su privedeni biznismeni?

Tokom racije, kako saznajemo, uhapšeno je još nekoliko muškaraca koji su se nalazili u klubu. Među njima su i dvojica poznatih tuzlanskih biznismena čiji identiteti nisu saopćeni. Također, nepoznato je s kakvim se optužbama oni suočavaju.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na