HRVATSKA U toku velika policijska akcija

Uhapšena kriminalna grupa koja je obavljala važan posao za srbijanske i crnogorske mafijaše

Sumnja se da su pripadnici ove grupe iz hrvatske nabavljali i izrađivali originalne putovnice za pripadnike srbijanskog ''zemunskog klana'' te pripadnike crnogorskih klanova ''škaljara'' i ''kavčana''

Kaportal.hr

Policija s dugim cijevima u Karlovcu

Foto: KAportal


U ranim jutarnjim satima policija je širom Hrvatske počela realizaciju velike akcije razbijanja kriminalne grupe koja se bavila izradom dokumenata za neke od najopasnijih kriminalnih grupacija u Evropi, javlja ''Jutarnji list''.

Prema neslužbenim informacijama, uhapšeno je oko 30 osoba, a hapšenja se provode na području Zagreba, Karlovca, Zadra, ali i drugih gradova. Sumnja se da su pripadnici ove grupe iz hrvatske nabavljali i izrađivali originalne putovnice za pripadnike srbijanskog ''zemunskog klana'', te pripadnike crnogorskih klanova ''škaljara'' i ''kavčana''.

Riječ je o grupacijama s kojima se povezuje više desetaka mafijaških likvidacija na nekoliko kontinenata.

Kako se neslužbeno saznaje, osoba koju policija sumnjiči da je bila glavni šef grupe je N. S. (49), koji je jutros uhapšen na području Kozari Boka.

U akciji je navodno uhapšeno i nekoliko policajaca za koje se sumnja da su pripadnicima grupe iz policijskog informativnog sistema odavali podatke o identitetima hrvatskih građana koji bi bili pogodni da se na njihovo ime izrađuju lažni hrvatski dokumenti.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na