SOKOLAC

Bogdanu Mičiću određen pritvor zbog pokušaja ubistva Spasoja Delipara

Osim za pokušaj ubistva, 78-godišnji Mičić je osumnjičen i za nedozvoljeno držanje oružja, jer mu je u pretresu kuće pronađena poluautomatska puška i 60 metaka različitog kalibra

Okružni sud Istočno Sarajevo. Agencije

Piše: O. Ma. /Avaz.ba

28.11.2019

Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Bogdanu Mičiću (78) iz Sokoca, osumnjičenom za pokušaj ubistva Spasoja Delipara (40), kojeg je hicem iz pištolja ranio u nogu u selu Kalauzovići kod Sokoca.

Osim za pokušaj ubistva Mičić je osumnjičen i za nedozvoljeno držanje oružja, jer su mu u pretresu kuće pronađena poluautomatska puška i 60 metaka različitog kalibra.

- Pritvor je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na to da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo, jer je u izvršenju iskazao veliki stepen upornosti - saopćio je Okružni sud u Istočnom Sarajevu.

Prema rješenju Suda, pritvor može trajati do 25. decembra ili nove odluke Suda. Rješenje nije pravosnažno i dozvoljena je žalba vijeću Okružnog suda u Istočnom Sarajevu. Cijeli slučaj odigrao se u ponedjeljak, 25. novembra, u selu Kalauzovići kod Sokoca. 

Svemu je navodno prethodio sukob nakon koga je Mičić uzeo pištolj i pucao prema Delipara, nanijevši mu prostrelnu ranu lijeve potkoljenice, zbog čega je hospitaliziran u bolnici "Srbija". 

Osumnjičeni je ubrzo uhapšen, a policija je na mjestu napada pronašla pištoljsku čahuru, dok im je jedan od svjedoka obračuna predao pištolj iz kojeg je, najvjerovatnije, pucano. Motiv i detalji obračuna nisu saopćeni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.