DRAMA

Pokušaj ubistva u Visokom: Povrijeđeni pobjegao u šumu

Žarko Š. (58) nožem nanio dvije ubodne rane 29-godišnjem Hajrudinu G.

Policija obavila uviđaj na mjestu napada. MUP ZDK

Piše: D. Pa. / Avaz.ba

29.11.2019

Prava drama odvijala se u utorak, 26. novembra, u mjestu Stojkovići kod Visokog kada je Žarko Š. (58), nakon verbalnog konflikta, nožem pokušao ubiti Hajrudina G. (29).

Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP-a ZDK, odmah nakon dojave o incidentu na lice mjesta upućeni su policijski službenici.

- Dolaskom u mjesto Stojkovići pronašli su Ž. Š., rođen 1961. godine, koji je, kako je utvrđeno, i pozvao Službu hitne pomoći, a nakon što je nožem nanio dvije ubodne rane osobi H. G., rođen 1990. godine, obojica iz Visokog - kaže Alić.

Dodaje da su policijski službenici odmah poduzeli mjere na pretrazi terena, budući da se povrijeđeni, a prema izjavi Ž. Š., udaljio u pravcu obližnje šume.

- Oko 4 sata u šumi, na udaljenosti od oko dva kilometra od kuće gdje je došlo do upotrebe hladnog oružja, policijski službenici su pronašli povrijeđenog, koji je imao vidnu povredu u predjelu leđa i koji se nalazio u lošem stanju. Policijski službenici su povrijeđenog iznijeli na šumski put, odakle je sanitetskim vozilom prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica - ističe Alić.

Narednog dana na mjestu izvršenja krivičnog djela izvršen je uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

- Nad Ž. Š. je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, nakon čega je predat u nadležnost i daljnje postupanje Tužilaštvu ZDK zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo - zaključuje Alić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.