DERVENTA

Đuraš se oglasio putem Facebooka: Nisam pretukao maloljetnika

Učenik N. Đ. mog je sina B. Đ. gurnuo na drugu učenicu, a kad je moj sin upitao zašto je to uradio, dobio je od istog učenika udarac nogom, kaže Đuraš

Slaviša Đuraš kaže da je njegov sin završio u bolnici. Facebook

Piše: Avaz.ba

30.11.2019


Policijskoj stanici Derventa 28. novembra oko 16:30 sati prijavljeno je da se tog dana u prostorijama jedne osnovne škole u Derventi između dva učenika dogodilo vršnjačko nasilje te da je nakon toga roditelj jednog učenika fizički napao učenika, kojeg je u daljnjem fizičkom napadu spriječio prosvjetni radnik, navedeno je u saopćenju PU Doboj.

Ubrzo je objelodanjeno da se radi o Slaviši Đurašu, odborniku SNSD-a i privredniku iz Dervente.


Ozbiljne povrede


Đuraš se oglasio putem svog Facebook profila i napisao da „s obzirom na netačne informacije koje su objavili pojedini mediji i kojima se tendenciozno ističe da sam „pretukao maloljetnika“, prinuđen sam da ih dematujem“.

- Nikoga nisam pretukao, a kamoli maloljetnika. Incident se dogodio 28. novembra, iza 15 časova, u učionici broj 7 na drugom spratu zgrade Osnovne škole „Nikola Tesla“ u Derventi. Učenik N. Đ. je mog sina B. Đ. gurnuo na drugu učenicu, a kad je moj sin upitao zašto je to uradio, dobio je od istog učenika udarac nogom u predjelu testisa. Poslije poziva iz škole da je moje dijete povrijeđeno i da mu je potrebna ljekarska intervencija, došao sam u školu i zatekao sina kako pred zbornicom sjedi u bolovima. Prije nego što sam sina izveo iz škole, zatražio sam da vidim dječaka koji ga je povrijedio. Rekao sam mu da nije u redu to što je uradio i odgurnuo ga prema zidu. Dakle, dijete nisam udario, a kamoli pretukao. Učenik N. Đ. koji je udario mog sina je poslije ovog događaja nastavio da prati nastavu. Moj sin je upućen u dobojsku bolnicu na pretrage zbog ozbiljnosti povrede - naveo je Đuraš.





Postupio kao roditelj


On objašnjava da njegova reakcija nije bila primjerena, ali naglašava da nije napao napao niti pretukao dijete.

- Policija i okružni tužilac za maloljetna lica Okružnog tužilaštva u Doboj ispituju ovaj slučaj i na njima je da utvrde moju eventualnu odgovornost. Podvlačim da moj odbornički mandat u Skupštini opštine Derventa, koji mediji u ovom slučaju tendenciozno stavljaju u prvi plan, nema veze sa pomenutim događajem. Postupio sam isključivo kao roditelj koji je želio da zaštiti svoje dijete, s obzirom da to nije uradio niko iz škole iako su to bili dužni prema Protokolu o postupanju u slučajevima vršnjačkog nasilja RS. Moj sin je punih 40 minuta trpio bolove, a niko iz škole nije upoznat s činjenicom da u skladu sa ovim Protokolom dijete u ovim slučajevima mora da bude zbrinuto u zdravstvenoj ustanovi. Direktor škole nije čak bio ni upoznat sa incidentom, sve dok nisam došao po dijete da ga odvedem u Službu hitne pomoći - opisao je cijeli incident Slaviša Đuraš na Facebook profilu.

Za sada nema zvaničnog saopćenja iz osnovne škole.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.