STRAVIČNO

Tri dana i noći se drogirali pa ubili druga zbog mjesta za spavanje!?

Ubistvu prethodila trodnevna pijanka u kojoj su miješali “žestu” i tablete. Od subote do ponedjeljka većinu vremena tukli se u kući

Privođenje jednog od osumnjičenih. O. Matavulj

Piše: O. Matavulj/Avaz.ba

30.11.2019

Rade Drljača (24), osumnjičen za teško ubistvo Brune Rolda (52), i tokom saslušanja u tužilaštvu je priznao zločin, navodeći da je, nakon što je Rolda ubo čakijom u vrat, šibicom zapalio dušek na kojem je tijelo ležalo!


Imao košmare


Ubistvo i paljevinu Drljača je priznao i na ročištu za određivanje pritvora, dok su Boris Zorić (33) i Slobodan Krnetić (33) negirali da su bili saučesnici u ubistvu, ali su iznosili svoju odbranu potvrđujući da su u kritično vrijeme bili na mjestu zločina. Rold je ubijen u ponedjeljak, 25. novembra, između dva i četiri sata, u kući u ulici Vase Glušca, koja je vlasništvo Ivice Pezića, ali je godinama napuštena.

- Drljača je ispričao da od kritične noći ima košmare zbog kojih ne može oka da sklopi. Vjerovatno mu je savjest proradila i priznao je sve detalje monstruoznog zločina - kaže izvor blizak istrazi.

Prema iskazima osumnjičenih, svi su zajedno tri dana neprekidno pili alkohol i to “žestoka” pića koja su miješali s tabletama koje im je, navodno, dao Rold. Bili su potpuno “razbijeni”, a kod nekih je to izazivalo i halucinacije.


Nastradali Bruno Rold. Facebook

- Zajedno su pili i drogirali se od subote do ponedjeljka. Većinu vremena su proveli u toj kući i za to vrijeme su se više puta međusobno tukli zbog kojekakvih nesuglasica. Tvrde da je najveća svađa izbila zbog  spavanja u kući, jer nije bilo dovoljno mjesta za sve - otkriva izvor iz istrage.


Udarac u vrat


Svađa zbog  mjesta za spavanje je bila uvod u maltretiranje i prijetnje Roldu, što je preraslo u tuču u kojoj je žrtva zadobila višestruke povrede grudi i vrata, da bi mu Drljača zadao smrtonosan udarac čakijom u vrat. Poslije ubistva Zorić i Krnetić su pobjegli, ali ništa nisu učinili da spriječe ubistvo ili to prijave. Kako bi prikrio zločin Drljača je šibicom zapalio dušek na kojem je ležalo tijelo i izazvao požar koji se proširio na cijelu kuću.


Potraga

Sa žrtvom i osumnjičenima na mjestu zločina je sve vrijeme bio još jedan muškarac, čiji je identitet poznat istražiocima. Međutim, on je trenutno nedostupan policiji i za njim se traga kako bi bio ispitan na sve okolnosti ubistva i paljevine i vjerovatno će imati status svjedoka.


Određen pritvor

Na prijedlog Tužilaštva, Okružni sud u Banjoj Luci jučer je odredio jednomjesečni pritvor Radetu Drljači, Slobodanu Krnetiću i Borisu Zoriću. Pritvor je određen zbog opasnosti od bijega osumnjičenih, utjecaja na svjedoke, straha od ponavljanja krivičnog djela, kao i zbog same težine djela i naročitih okolnosti koje ukazuju da bi puštanje na slobodu bilo prijetnja javnom redu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.