ISTOČNO SARAJEVO

Optuženi za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića ostaju u pritvoru

Pritvor optuženima može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže dvije godine

Slobodan Vasiljević. Arhiva

Piše: B. C. / Avaz.ba

2.12.2019

Vijeće Okružnog suda u Istočnom Sarajevu produžio je pritvor Miljanu Miliću, Stefanu Radovanoviću, Stevanu Gariću, Nebojši Petkoviću, Milutinu Kandiću, Goranu Čalmiću i Nebojši Ozimkoviću, optuženima za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića 2. juna ove godine ispred parohijskog doma u Šekovićima

Vasiljević je tada teško pretučen, zbo čega je bio prevezen u KC Tuzla gdje je nekoliko dana bio u komi. 

Po odluci Vijeća, pritvor optuženima može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže dvije godine, a teče od 28. novembra. Sud će vršiti kontrolu opravdanosti pritvora svaka dva mjeseca, računajući od dana donošenja posljednjeg riješenja o produženju pritvora.

Protiv rješenja o produženju pritvora dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu RS.

Između ostalog, vijeće Okružnog suda Istočno Sarajevo je konstatovalo da je upravo zbog inkriminiranog događaja na javnom mjestu, ispred parohijskog doma, gdje se očekuje poštovanje samog mjesta na kojem su se nalazili, kao i činjenicu da se radi o maloj lokalnoj zajednici u kojoj bi zbog ovakvog načina izvršenja djela i težine posljedica, njihovo pojavljivanje i puštanje na slobodu, rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.