SARAJEVO U ulici Bulevar branilaca Dobrinje

Poznata kradljivica Sabaheta Džindo uhapšena na osnovu potrage MUP-a RS

Pripadnici PU Novi Grad Džindo predali kolegama s Pala

B. C.
05.12.2019 15:29

Sabaheta Džindo na Interpolovoj potjernici

Foto: Arhiva

Poznata kradljivica Sabaheta Džindo (60) uhapšena je jučer u Sarajevu. Nju su u 18:15 sati u ulici Bulevar branilaca Dobrinje uhapsili pripadnici Policijske uprave Novi Grad, a na osnovu potrage koju je za njom raspisao MUP RS zbog sumnje da je počinila krađu.

O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, a Džindo je istog dana u 20 sati predata pripadnicima Policijske stanice Pale.

Džindo je i ranije u nekoliko navrata hapšena zbog krađe.

U avgustu prošle godine predena je u Ilijaš zbog sumnje da je počinila krađu na štetu G. Š. iz Makedonije i firme ''Best".

Ova poznata sarajevska kradljivica uhapšena je i krajem jula prošle godine u Banjoj Luci, a tada joj se na teret stavljalo i krivično djelo tjelesna povreda. Sabaheta je opljačkala ženu u butiku koji se nalazi u Karađorđevoj ulici u Banjoj Luci tako što joj je otela torbu. Džindo je nasrnula na nesretnu ženu te joj je nanijela povrede.

Džindo je u septembru 2015. bila i na crvenoj Interpolovoj potjernici, i to zbog krađa u Hrvatskoj, a iste godine je tražena u svim gradovima u našoj zemlji zbog krađa i džeparenja u trgovinama, kafićima i na pijacama.

Hapšena je više puta zbog krađa, a nekoliko puta je uhvaćena na djelu. No, sve to nije bilo dovoljno da trajno ostane iza rešetaka. Njen suprug je u medijima demantirao da to ona radi namjerno, navodeći da su njegovoj ženi dijagnosticirane šizofrenija i kleptomanija.

Komentari

NA VRH