SARAJEVO

Nastavljeno suđenje Sanjinu Sefiću: Naređeno novo vještačenje

Saslušan i Haris Hajrić, koji je bio u društvu sa Selmom Agić i Editom Malkoč neposredno prije nego što će djevojke Gofom udariti Sefić

Sanjin Sefić s advokatom Kerimom Čelikom. Arhiv Avaza

Piše: B. C.

5.12.2019

U nastavku ponovljenog suđenja Sanjinu Sefiću, optuženom za tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule studentice Selma Agić i Edita Malkoč, vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim predsjedava sudija Igor Todorović, izdalo je naredbu za novo saobraćajno vještačenje koje će biti urađeno na Saobraćajnom fakultetu u Doboju.

Na današnjem pretresu saslušan je svjedok optužbe Haris Hajrić, koji je 10. oktobra 2016. godine bio u društvu sa Selmom Agić i Editom Malkoč. Rastali su se nekoliko trenutaka prije nego što će djevojke Golfom udariti Sanjin Sefić.

Hajrić je kazao da su iz kafića „Tito“ izašli oko 21:35 sati, nakon poluvremena utakmice, te su se uputili prema tramvajskom stajalištu koje se nalazi prekoputa Ambasade SAD u Sarajevu.

Svjedok je kazao da je njemu došao taksi, a da su one ostale na trotoaru da sačekaju zeleno svjetlo na semaforu za pješake. Naknadno je saznao da su nastradale.

Optužba i odbrana time su završile s iznošenjem dokaza, a naredni pretres zakazan je za 3. januar 2020. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.