BANJA LUKA Nakon podizanja optužnice

Bivši ministar optužen za obljubu djeteta pušten na slobodu

Nenadu Suziću pritvor je ukinuo Okružni sud u Banjoj Luci te mu je izrečena zabrana sastajanja sa žrtvom

Avaz.ba

S privođenja Suzića

Foto: Agencije


Nenad Suzić (69), bivši ministar prosvjete i kulture Republike Srpske, optužen za obljubu djeteta mlađeg od 15 godina, pušten je iz pritvora i određene su mu mjere zabrane, potvrđeno je za medije iz banjalučkog Okružnog suda.

Suziću je pritvor ukinuo Okružni sud u Banjoj Luci te mu je izrečena zabrana sastajanja sa žrtvom. Ujedno mu je zabranjeno da žrtvi priđe bliže od 100 metara.

- Pritvor osumnjičenom je ukinut jer je utvrđeno da ne egzistiraju posebni pritvorski razlozi. Okružni sud rješenje je donio nakon održanog ročišta na kojem tužilaštvo sudu nije predočilo dokaze koji bi ukazali na opravdanost daljnjeg trajanja pritvora prema optuženom - saopćeno je iz Okružnog suda u Banjoj Luci.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv Suzića, koji je 5. juna uhapšen zbog sumnje da je obljubio 13-godišnju djevojčicu. Optužnica je podignuta 30. septembra te je proslijeđena na potvrđivanje Okružnom sudu u Banjoj Luci.

Suzić, koji je bio zaposlen na mjestu nastavnika u zvanju redovnog profesora na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, udaljen je s radnog mjesta 7. juna. Rješenje o udaljenju traje dok je u pritvoru.

Više o temi Nenad Suzić

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na