CRNA HRONIKA Prevara, falsificiranje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja

Isplivali svi detalji hapšenja kume Jelene Marjanović

S. B. i Veri Vukomanović je određeno zadržavanje do 48 sati

L. K. P. / Alo
05.12.2019 20:21

Jelena Marjanović

Foto: Privatni arhiv

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su S. B. (72) i Veru Vukomanović (62), kumu ubijene Jelene Marjanović, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela prevara, falsificiranje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Kako se sumnja, oni su za sada na neutvrđen način pribavili falsificirani kupoprodajni ugovor, kojim je S. B. navodno kupio plac u Beogradu od jedne preminule osobe.

S. B. se sumnjiči da je zatim ugovor predao u Republički geodetski zavod, Katastar nepokretnosti Zvezdara, gdje se uknjižio kao vlasnik tog placa, saopćio je MUP Srbije.

Osumnjičena Vukomanović je službenicima Katastra nepokretnosti Zvezdara priložila falsificiranu punomoć, navodno dobivenu od preminule osobe, i odrekla se prava na žalbu, čime je doprinijela da rješenje o uknjiži S. B. kao vlasnika placa postane pravosnažno.

S. B. i Veri Vukomanović je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Komentari

NA VRH