CRNA HRONIKA Osnovni sud Distrikta Brčko

Određen pritvor osumnjičenima za svirepo ubistvo Edina Zejćirovića, pronađeno tijelo u Savi kod Brčkog

U obrazloženju stoji da su S. H. (40), S. D. (22) i N. H. (26) oteli, a potom na svirep način ubili 30-godišnjaka iz Ratkovića, a za još jednom osobom policajci tragaju

E. Sk./ Avaz.ba
06.12.2019 17:50

Edin Zejćirović

Foto: Facebook

Osnovni sud Distrikta Brčko prihvatio je prijedlog Tužilaštva i odredio jednomjesečni pritvor za tri osobe koje su uhapšene u koordiniranoj akciji Policijske uprave MUP-a TK i Policije Distrikta Brčko.  

- Pritvor osumnjičenim S. H. (40), S. D. (22) i N. H. (26), svi s područja Distrikta, određen je zbog bojazni da će sakriti, uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače. Osim toga, pritvor je opravdan krivičnim djelom za koje se sumnjiče, za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško, s obzirom na način izvršenja ili njegove posljedice - navodi se u saopćenju Tužilaštva Distrikta Brčko.  

U obrazloženju stoji da su spomenuti 17. novembra oteli, a potom na svirep način ubili Edina Zejćirovića (30) iz Ratkovića. Za još jednom osobom službenici brčanske policije intenzivno tragaju.  

- Po pritvaranju osumnjičenih Tužilaštvo, u saradnji s Policijom, nastavlja istragu u ovom predmetu radi dokazivanja krivičnih djela otmice (iz člana 177. stav 2. Krivičnog zakona Distrikta Brčko BiH) s propisanom kaznom zatvora od jedne do deset godina i ubistva (iz člana 163. stav 2. tačka 1. Krivičnog zakona) za koje je zaprijećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora - stoji u saopćenju brčanskog tužilaštva.

Inače, u popodnevnim satima u rijeci Savi na području Brčko distrikta pronađeno je beživotno tijelo muškarca, a pretpostavlja se da je riječ o Edinu Zejćiroviću iz Čelića koji je brutalno ubijen prije nekoliko dana.

Komentari

NA VRH