TRAGEDIJA NAKON SKANDALA

Lažna medicinska sestra iz Obrovca pronađena mrtva: Tijelo Veronike Pecolaj pronašao kontroverzni dr. Goran Jusup

U fokus javnosti došli u aprilu ove godine, kada su novinari emisije "Provjereno" svjedočili o njihovom odnosu prema pacijentima i kompletnom raspadu sistema u njegovoj ambulanti

Goran Jusup i Veronika Pecolaj. Arhiv

Avaz.ba

7.12.2019

Veronika Pecolaj (26) pronađena je mrtva u četvrtak nešto prije 23 sata u stanu doktora Gorana Jusupa u Obrovcu. Doktor Jusup rekao je policiji da je bio u susjednoj sobi, kada je čuo pad i teško disanje. Dojavu da je 26-godišnjakinji pozlilo zadarska je policija dobila iste večeri u 22:30 sati. 

S druge strane slušalice bila je jedna djevojka koja je policiji rekla da je Veroniki zapeo komadić hljeba u grlu. Izlaskom Hitne pomoći na mjesto događaja dežurni ljekar je u 23:08 sati konstantirao smrt. 

Prema još nezvaničnim informacijama, uzrok Veronikine smrti je gušenje, ali detalji će biti poznati tek nakon nalaza obdukcije. Policija je zasad isključila mogućnost samoubistva.

Doktor Jusup je u petak bio na informativnom razgovoru kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog nemilog događaja.

U ustima je imala komade hljeba. Pokušao ih je izvaditi, ali nije uspio. Istrčao je iz stana i počeo lupati po vratima susjeda. Vikao je i tražio pomoć. U tom trenutku, oko 22:30 sati, djevojka iz susjedstva pozvala je policiju...

Istražitelji zasad ne sumnjaju u počinjenje krivičnog djela. Na Veronikinom tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja. Samoubistvo je, također, isključeno pa se pretpostavlja da je riječ o nesretnom slučaju.

Nekadašnji ugledni obrovački ljekar i njegova samoprozvana medicinska sestra dospjeli su u fokus javnosti u aprilu ove godine, kada su novinari emisije "Provjereno" svjedočili o njihovom skandaloznom odnosu prema pacijentima i kompletnom raspadu sistema u njegovoj ambulanti, prenosi Jutarnji.hr.

Susjedi iz okolnih zgrada kažu da je policija na njihova vrata često dolazila, ali zbog čega, niko pouzdano ne zna. 

Da je doktor Jusup uistinu bio dobar ljekar, tamošnjim medijima rekli su prolaznici koje su zaustavili u Obrovcu. Ali o Veroniki Pecolaj rijetki se usuđuju govoriti. Ne kriju kako ih je njena smrt sve iznenadila i zatekla. 

- Dvadeset godina je bio moj doktor, a Veroniku sam viđao po gradu. Onog trenutka kad je njegova medicinska sestra Ruža otišla u penziju, na njeno je mjesto došla Veronika. Nije ona uopće bila medicinska sestra. Vidio sam šta se događa, pa sam se odmah ispisao kao pacijent jer su stvari krenule nizbrdo. Onda su to i mediji otkrili, pa se pisalo i izvještavalo. Doktor Jusup je spasio ne znam koliko ljudi u Obrovcu - kazao je građevinski radnik. 

Tijelo 26-godišnje Veronike Pecolaj prebačeno je u Split, gdje će u subotu biti obavljena obdukcija.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.