AKCIJA BITOLA

U Sarajevu uhapšen serijski provalnik, u krađama odnio više od 105.000 maraka plijena

U pretresu stana u Sarajevu pronađeni ukradene stvari i provalnički alat

Dio ukradenih stvari. PU Banja Luka

Avaz.ba

7.12.2019

Serijski provalnik iz Makedonije Apostol Benedvski uhapšen je u Sarajevu nakon što je počinio više od 20 provalničkih krađa u kojima je nanio štetu više od 105.000 maraka, saopćeno je iz banjalučke policije, koja je duže vrijeme tragala za ovim lopovom. 

Akciju su proveli pripadnici Policijske uprave Banja Luka, u saradnji s policijom iz Bosanske Gradiške i Trećom policijskom upravom MUP-a Kantona Sarajevo.

Lopov je tokom saslušanja u potpunosti priznao izvršenje provala. On se sumnjiči da je od septembra 2017. pa do novembra ove godine krao na području Banje Luke. 

Također, sarajevski policajci su pretresli stan koji je koristio Benedevski, a u kojem su pronašli ukradene stvari. Pronađeni su i provalnički alat, set ključeva te posebni lomač za brave. 

- U ovim aktivnostima izvršena je i kriminalistička obrada nad osobama Lj. I. i E. A. Nakon kriminalističke obrade, A. B. je sproveden u Službu za poslove sa strancima, terenski centar Banja Luka, jer u zakonskom roku nije prijavio mjesto boravka u Bosni i Hercegovini – saopćeno je danas iz Policijske uprave Banja Luka. 

Napominju i da je akcija provedena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i Tužilaštva Kantona Sarajevo, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.