PROCESI

Boško i Biljana bojali su se ubijenog Vitića

Boško Kovačević i Pero Mirović pucali u Davora Vitića

Izrešetani Golf u kojem je bio Vitić. Arhiva

Piše: B. Cerić / Avaz.ba

8.12.2019

Na suđenju Bošku Kovačeviću (28) i njegovom rođaku Peri Miroviću (43) zbog likvidacije Davora Vitića (33) 21. jula prošle godine u selu Bogaze kod Han-Pijeska, u toku je izvođenje dokaza odbrane, potvrdio nam je tuzlanski advokat Bakir Hećimović.


Svjedočila supruga

Ubistvo se desilo zbog Boškove nevjenčane supruge Biljane Kovačević (39), koja je, navodno, namjeravala pobjeći s Vitićem.


Vitić: Osuđivan za ubistvo. Arhiva

- Kao svjedok odbrane saslušana je i supruga prvooptuženog Biljana Kovačević na okolnosti straha koji su ona i Boško imali od oštećenog Davora Vitića. Iskaz supruge dovodimo u vezu s već uloženom sudskom presudom Davoru Vitiću, tada optuženom za ubistvo taksiste 1999. godine - kazao nam je advokat Hećimović.


Hećimović: Pozvali vještaka. Arhiva

Dodao je da će na sljedećem glavnom pretresu svjedočiti i vještak Federalne uprave policije Bruno Franjić kako bi pokušao razjasniti iz čijeg oružja je ubijen Vitić, jer je dio košuljice zrna koji je obdukcijom pronađen u glavi ubijenog bio nepodoban za vještačenje.


Hitac u glavu

Vitića je Golfom 2 u blizinu kuće Kovačevića dovezao prijatelj Branko Ružičić. Nisu uspjeli ni da izađu iz vozila kad su Kovačević i Mirović izašli i zapucali prema Golfu iz poluautomatskih pušaka. Jedan hitac Vitića je pogodio u glavu. Ostalo je sporno čiji metak je pogodio Vitića.

Dogovoren obračun

Obračun je, navodno, dogovoren porukama preko društvene mreže Facebook. Vitić i Kovačević razmjenjivali su prijetnje zbog toga što je Kovačevićeva žena imala aferu s Vitićem. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.