NESREĆA

Devetogodišnja djevojčica teško povrijeđena pri padu sa sanki na Bjelašnici

O slučaju obaviješten tužilac

Dijete teško povrijeđeno. Ilustracija

Piše: Ad. A. / Avaz.ba

8.12.2019

Devetogodišnja djevojčica povrijeđena je na Bjelašnici danas u poslijepodnevnim satima nakon što je pala sa sanki.

Adem Zalihić, direktor JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, u telefonskom razgovoru kazao nam je da je djevojčica zadobila ozbiljne povrede te da je, prema informacijama koje je dobio od kolega s KCUS-a, pripremljena za operaciju.

- Ne znam da li se radi o organiziranom skupu koji obavzeno zahtijeva prisustvo ekipe Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo, ili se radilo o nekom spontanom okupljanju. Dijete je gubilo svijest i imalo je krvarenje iz ušiju, što ukazuje na frakturu baze lobanje. Naravno, moram kazati da su okupljeni bili ljuti jer nije bilo Hitne pomoći, ali ako je ovaj skup bio organiziran, organizator je bio dužan da nas o tome obavijesti, jer je naše prisustvo obavezno. Što se tiče službenika preduzeća ZOI '84, njih nisam spominjao u svojim izjavama – pojasnio je Zalihić, koji je naveo da je medicinska ekipa učinila sve da što bolje zbrine dijete i transportira je u KCUS.

Djevojčica je nakon medicinskog zbrinjavanja u Klinici za urgentnu medicinu prebačena na Kliniku za neurohirurgiju.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić kazao je da je o nesreći obaviješten dežurni tužilac koji je naložio da se sačini skica i fotodokumentacija mjesta nesreće.

Prema posljednjim informacijama djevojčica je u stabilnom zdravstvenom stanju i pod stalnim je nadzorom neurohirurga.

- Na stazama su uredno postavljeni znakovi da je koristenje staza u vidu hodanja i sankanja na vlastitu odgovornost. Jučer se na Bjelašnici nije naplaćivala nijedna Ski usluga, pa čak ni parking. Iskreno nam je žao zbog nesretnog slucaja koji se desio na Bjelasnici. Povrijeđenoj djevojčici želimo brz i uspješan oporavak – saopćili su iz preduzeća ZOI 84.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.