VRHOVNI SUD RS Benedi Đukanović ostaje iza rešetaka

Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo banjalučkog biznismena

Istraga o ubistvu privedena je kraju i optužnica u ovom slučaju najvjerovatnije će biti podignuta do 10. januara

Avaz.ba / Srna
10.12.2019 17:09

Privođenje Đukanovića

Foto: Arhiv

Vrhovni sud Republike Srpske produžio je pritvor Benediju Đukanoviću iz Banje Luke, koji je jedan od osumnjičenih za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegovog osiguranja Žarka Pavlovića. 

Rješenjem Vrhovnog suda produžen je pritvor Benediju Đukanoviću za još jedan mjesec i, prema ovom rješenju, pritvor može trajati do 12. januara 2020. godine.

Dosadašnjom istragom je utvrđeno da su Benedi Đukanović i Željko Kovačević, koji je ubijen u razmjeni vatre s Krunićevim osiguranjem, direktni izvršioci zločina.

Za učešće u ubistvu osumnjičen je i Emilio Baldo iz Laktaša, kojem je na teret stavljeno da je bio osmatrač i dojavljivač tokom izvršenja atentata, odnosno da je napadačima dojavio kada je Krunić krenuo kući.

Osumnjičen je i nekadašnji radnik "Sektor sekjuritija" Rodoljub Gajić iz Banje Luke, kojem je na teret stavljeno da je ostalima pomogao u izvršenju zločina tako što je odavao informacije o kretanju i osiguranju Krunića.

Krunić i Pavlović su ubijeni, a vozač Goran Ilić teško ranjen 22. aprila u blizini imanja banjalučkog biznismena u Glamočanima kod Laktaša.

Istraga o ubistvu privedena je kraju i optužnica u ovom slučaju najvjerovatnije će biti podignuta do 10. januara.

Komentari

NA VRH