TUŽILAŠTVO

Potvrđena optužnica protiv stražara: Pokušao unijeti mobitel i drogu u zatvor

Asmir Horo (29) primijetio policijski Rexton u Boljakovom Potoku, gdje je trebao preuzeti drogu, mobitel i kartice

KPZ Sarajevo: Osujećeno krivično djelo. Ilustracija

Piše: Ad. A. / Avaz.ba

11.12.2019

Protiv Asmira Hore (29), stražara zaposlenog u KPZ-u Sarajevo, potvrđena je optužnica jer je 17. marta 2017. godine u Sarajevu, kao službena osoba, u namjeri pribavljanja koristi pritvoreniku J. J., pokušao unijeti mobitel i drogu u pritvorsku jedinicu. 

Inače, prema zakonu, pritvorenicima je zabranjeno primati, nabavljati i koristiti  opijate te da koriste mobilni telefon. Prema optužnici, Horu je kontaktirao S. H., koji je prijatelj od pritvorenika J. J. te je dogovorio da mu unese mobitel, dvije SIM kartice i drogu u KPZ Sarajevo. Sastanak je dogovoren kod taksi stajališta u Boljakovom Potoku. 

Prilikom preuzimanja droge i mobitela osumnjičeni stražar i S. H. uočili su policijsko vozilo Rexton, u kome su se nalazili policajci O. Š., S. H. i A. H., koji su nadzirali provođenje posebnih istražnih radnji, te nisu izvršili primopredaju dogovorenih predmeta, udaljivši se s mjesta događaja. 

Istražitelji koji su radili na ovom slučaju uspjeli su u presretnutim razgovorima prikupiti dovoljno informacija da se podigne i potvrdi optužnica protiv stražara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.