SARAJEVO

Epilog sinoćnje nesreće na Grbavici: Vozač taksija najgore prošao, troje lakše povrijeđeno

Svi povrijeđeni zbrinuti u Kliničkom centru

Uništena vozila na mjestu nesreće. Avaz

B. C.

12.12.2019

Vozač Škode Octavije, taksista S. D. (35) iz Sarajeva teško je povrijeđen, a još tri osobe su lakše povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć u 20:50 sati dogodila na raskrsnici ulica Zagrebačka i Grbavička, općina Novo Sarajevo.

Iz policije je saopćeno da su se prvo sudarili BMW (M12-K-288), kojim je upravljao S. Č. (28), rođen u Mostaru, nastanjen u Sarajevu, i SAAB ( T12-E-072), za čijim je volanom bio S. S. (22) iz Sarajeva.

U pokušaju da izbjegne sudar s BMW-om, automobil Audi (M12-K-288), kojim je upravljao H. Ć. (23), rođen u Konjicu, nastanjen u Sarajevu, skrenuo je u lijevu stranu i sudario se s taksi vozilom Škodom Octavijom (TA022775), za čijim je upravljačem bio S. D., koji je teže povrijeđen.

Lakše povrede zadobili su vozač Audija H. Ć. i putnica iz BMW-a M. Č. (25). Neutvrđen stepen povreda zadobila je putnica iz vozila Škoda Octavia H. N. (24), rođena u Zagrebu, nastanjena u Sarajevu. Povrijeđenima je ljekarska pomoć ukazana u UKC-u u Sarajevu.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentiranju navedene saobraćajne nesreće.

 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.