SAZNAJEMO Inspektori Sektora kriminalističke policije ekspresno rasvijetlili slučaj

U Zenici uhapšen mladić koji se lažno predstavljao kao inspektor

U kasnim večernjim satima zaustavljao građane Zenice, predstavljao im se kao inspektor, a bio je naoružan i nožem

D. Pa.
12.12.2019 12:16

Zenica: Presretao građane

Foto: Avaz

Inspektori Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) ekspresno su uhvatili osobu inicijala N. S. iz Doboja, nastanjenog u Zenici, a koji se proteklih dana na ulicama grada lažno predstavljao kao inspektor u namjeri da opljačka građane.

Slučaj je policiji prijavljen proteklog vikenda, a zenički inspektori još jednom su pokazali ekspeditivnost i stručnost te su sinoć otkrili i uhapsili lažnog inspektora.

Podsjetimo, uhapšeni je u kasnim večernjim satima zaustavljao građane Zenice, predstavljao im se kao inspektor, na sebi je imao majicu s natpisom "Krimi policija", a bio je naoružan i nožem.

Jednom starijem sugrađaninu protekle subote ukrao je novčanik, međutim, kada je krenuo bježati, zapeo je i pao. Pokušao je nasamariti još jednog Zeničanina, međutim, on mu je zatražio značku, nakon čega se on udaljio.

Uhapšeni će se, najvjerovatnije, teretiti za krivično djelo lažno predstavljanje, a kako saznajemo, odranije je poznat policiji.

Komentari

NA VRH