SRBIJA

Pokušaj ubistva u Nišu: Maloljetnog prosjaka ubo nožem

Dječak je došao, naslonio se na pult držeći se za stomak, podigao je majicu i pokazao da krvari, govori radnica pekare

Mjesto gdje je povrijeđen 15-godišnjak. Telegraf.rs

Avaz.ba / Telegraf.rs

15.12.2019

Ispred pekare kod Kliničkog centra u Nišu danas je oko 8 sati nepoznati napadač ubo maloljetnog prosjaka (15) u stomak. 

Ranjeni maloljetnik prevezen je u bolnicu i nalazi se na Klinici za dječiju hirurgiju. Trenutno ga pripremaju za operativni zahvat, ali nije životno ugrožen.

Policija je potvrdila da im je slučaj prijavljen i obaviješteno je Više javno tužilaštvo, a za počiniocem se intenzivno traga.

Mladić je često stajao na tom mjestu kod pekare i tražio novac od prolaznika, pri čemu je znao i da bude drzak. Jedan građevinski radnik, koji već nekoliko dana popravlja trotoar prekoputa pekare, gdje se desio napad, kazao je za srbijanske medije da mu je maloljetnik uvijek tražio novac.

- Govorio sam mu: "Hajde sa mnom da radiš pa da zaradiš kao ja." Nisam htio da mu dam novac, jer je bio bezobrazan. Nisam vidio šta se desilo, to se dogodilo prije nego što smo došli da radimo, samo sam primijetio policiju koja obavlja uviđaj - rekao je radnik.

Na mjestu gdje je tinejdžer napadnut, vidljivi su tragovi krvi, koji pokazuju da je, nakon što je uboden, otišao do obližnje ćevabdžinice. Radnica ćevabdžinice kazala je za srbijanske medije da je ona pozvala Hitnu pomoć.

- Dječak je došao, naslonio se na pult  držeći se za stomak, podigao je majicu i pokazao da krvari. Zamolio je da mu pomognemo. Ja sam pozvala Hitnu pomoć, oni su brzo došli i odvezli ga. To je sve što znam - rekla je radnica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.