STRAŠNO

Uznemirujući snimak premlaćivanja u Foči: Braća Dalton tukli muškarca i dok je ležao na asfaltu

Stojan (35), Mitar (33) i Veljko Blagojević (24) iz Foče, koji su brutalno pretukli sugrađanina Milana Jokanovića (33), pušteni na slobodu

Piše: O. Ma. / Avaz.ba

16.12.2019

Osnovni sud u Foči odbio je prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora braći Stojanu (35), Mitru (33) i Veljku Blagojeviću (24) iz Foče, osumnjičenima za nanošenje teških povreda sugrađaninu Milanu Jokanoviću (33). 

Odlukom Suda osumnjičeni su pušteni da se brane sa slobode, a Okružno javno tužilaštvo u Trebinju je na tu odluku uložilo žalbu o kojoj će odlučivati Okružni sud u Trebinju.

U javnosti se pojavio i veoma uznemirujući snimak Jokanovićevog premlaćivanja, na kome se vidi kako nepokretan, ležeći na leđima, i dalje prima brutalne udarce po glavi i licu.

Sve se odigralo prošle sedmice u ulici Svetog Nikole u Foči. Prema nezvaničnim informacijama, Jokanović je došao pred kuću Blagojevića kako bi riješili ranije nesporazume i razmirice koje su imali, ali je brutalno pretučen.

S teškim povredama glave primljen je u fočansku bolnicu, a potom prebačen u UKC Republike Srpske u Banjoj Luci na daljnje liječenje. Ljekari su mu konstatirali prijelome kostiju glave i lica i bio je priključen na respirator i vještačka pluća.

Braća Blagojević imaju bogate dosjee, zbog čega su u medijima prozvani "braćom Dalton". Nedavno su privođeni i zbog premlaćivanja sugrađanina M. D. Stojan Blagojević se time "pohvalio" i statusom na Facebooku, navodeći da su M. D. pretukli Veljko i on. Vjeruje se da je taj slučaj povezan s premlaćivanjem Jokanovića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.