REGION U blizini granice s Hrvatskom

Detalji stravičnog ubistva policajca u Crnoj Gori

Utvrđeno je da su mu napadači pucali u potiljak, sa zadnjeg sjedišta vozila

N. C. / Avaz.ba
16.12.2019 13:19

Milutin Leković

Foto: Arhiv

Dosadašnjom istragom o ubistvu pripadnika Granične policije Crne Gore Milutina Lekovića utvrđeno je da je ubijen tako što su mu pucali u potiljak, sa zadnjeg sjedišta policijskog vozila.

Leković je ranjen jučer oko 14 sati u Igalu, dok je bio na dužnosti prilikom privođenja tri osobe, dvojice muškaraca i žene, koji kod sebe nisu imali lične dokumente. Njemu je u policijskom vozilu jedan od osumnjičenih iz oružja koje je držao skriveno pucao u potiljak. 

Teško povrijeđeni policajac najprije je prevezen u bolnicu u Meljine, a potom i u risansku bolnicu, gdje je operiran. Međutim, njegove povrede bile su izuzetno teške i on je sinoć oko 20 sati preminuo. 

Lekovićeve kolege pokušale su oteti oružje napadaču te ih zaustaviti u bijegu. 

Međutim, napadači su uspjeli pobjeći iz vozila te se taksijem odvezli do Sutorine, namjeravajući napustiti Crnu Goru. 

Pripadnici policije brzim djelovanjem oko 17 sati uhapsili su napadače na području Sutorine. 

- Jedan od osumnjičenih napadača, muškarac star oko 45 godina, prilikom hapšenja potegao je pištolj na policajce izgovarajući prijetnje. Tada je došlo do razmjene vatre u kojoj je policija jednog napadača pogodila hicem iz vatrenog oružja i onesposobila ga, dok su druga dvije osobe, muškarac starosti oko 50 godina i žena starosti oko 70 godina, također, savladani - saopćeno je iz Uprave policije.  

Nije poznato jesu li osumnjičeni imali veze s narkobandam s ovog područja, ili su samo imali namjeru da ilegalno prođu preko crnogorske granice.

Tagovi

Crna Gora Igalo

Komentari

NA VRH