CRNA HRONIKA

Šokantan slučaj u Glamoču: Silovana 19-godišnjakinja s posebnim potrebama

Djevojka krvarila i bila u vrlo teškom psihičkom stanju. Ilustracija

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

16.12.2019

Šokantan slučaj se dogodio u noći s petka na subotu u Glamoču kada je V. A. (43) silovao 19-godišnjakinju s posebnim potrebama. 

Kako je potvrđeno za „Avaz“ iz MUP-a Livanjskog kantona, policija je o ovom događaju obaviještena u subotu u 13 sati, a V. A. je u večernjim satima pronađen i uhapšen.

- Postoji osnovana sumnja da je V. A., rođen u Mrkonjić-Gradu, a nastanjen u Glamoču, osobu koja je rođena 2000. godine iz Banje Luke prisilio na spolni odnos. On je nakon kriminalističke obrade predat u nadležnost Tužilaštva - kratko nam je kazao Ivica Vrdoljak, portparol MUP-a Livanjskog kantona, dodavši da će sutra biti dostupno više informacija o ovom gnusnom događaju.

Kako nam je neslužbeno potvrđeno, nesretna djevojka već nekoliko dana boravi kod rodbine u Glamoču, gdje je i upoznala V. A., s kojim je u petak navečer otišla njegovoj kući, gdje ju je on silovao.

Slučaj je razotkriven tokom subote, jer je djevojka krvarila i bila u vrlo teškom psihičkom stanju. Odmah nakon dojave o tome, policija je u slučaj uključila Centar za socijalni rad, nakon čega je djevojka upućena u Kantonalnu bolnicu Livno, gdje je ginekološki pregledana.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.