UKC RS

Dijagnosticirana mu neizlječiva bolest, obišla ga sestra pa otvorio prozor i skočio u smrt

U UKC-u RS naglašavaju da je za osoblje Klinike za plućne bolesti i rukovodstvo UKC-a RS ovaj tragičan događaj potpuno neočekivan

Nesretni čovjek skočio sa 4. sprata banjalučke bolnice. O. Matavulj

Piše: O. Ma. / Avaz.ba

17.12.2019

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske saopćio je da je samoubistvo skokom s prozora svoje bolesničke sobe izvršio pacijent P. S. (56). 

- Pacijent P. S., koji je bio hospitaliziran od 9. decembra 2019. godine u Klinici za plućne bolesti zbog najtežeg oblika neizlječivog hroničnog oboljenja pluća, izvršio je samoubistvo skočivši s prozora svoje bolesničke sobe - navodi se u saopćenju.

U UKC-u RS naglašavaju da je za osoblje Klinike za plućne bolesti i rukovodstvo UKC-a RS ovaj tragičan događaj potpuno neočekivan, jer pacijent tokom liječenja nije pokazivao znakove psihičke nestabilnosti.

- Važno je istaći da je odjeljenska medicinska sestra nekoliko minuta prije samog nemilog događaja obišla pacijenta, nakon čega se udaljila do radnog pulta koji se nalazi desetak metara od bolesničke sobe u kojoj je pacijent bio hospitaliziran. Pacijent je u tom momentu iskoristio priliku, otvorio prozor i skočio - navode u UKC-u RS.

Odmah nakon pada pozvan je tim Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje koji je konstatirao smrt.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.