VITEZ

Velika pljačka u Šantićima: Ko je ukrao 100.000 KM iz vozila brze pošte?

Neslužbeno saznajemo da je vozač “pao” na poligrafu, ali da nije priznao učešće u pljački

U policiju pozvan i Atif Mujezinović. Avaz

Piše: D. Pucar / Avaz.ba

21.12.2019

Inspektori  Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona jučer su, kako nezvanično saznajemo, poligrafski saslušavali Atifa Mujezinovića iz Viteza, oca 21-godišnjeg Aida, koji je putem medija optužio inspektore Policijske uprave Travnik za upotrebu prekomjerne sile nad njegovim sinom.


Krađa goriva


Aid Mujezinović  prije sedam dana je priveden zbog pljačke veće količine novca iz vozila brze pošte koja se 11. decembra dogodila u Šantićima kod Viteza. Prema prijavi, u kasi koja je obijena bilo je 100.000 KM.

Kako neslužbeno saznajemo, policija sumnja da je pljačku navodno organizirao upravo vozač vozila brze pošte Aid Mujezinović.

On je već ispitan te je navodno “pao” na poligrafu, ali nije priznao pljačku. Nezvanično saznajemo da je policiji priznao nekoliko drugih djela, među kojima je i krađa goriva od firme.


Manje novca


Policiji je bilo sumnjivo i da je prozor na vozilu bio napuknut, kao i činjenica da su vrata vozila nakon pljačke pronašli otključana.

U teretnom vozilu brze pošte koje je vozio Mujezinović, na parkingu ispred jednog ugostiteljskog objekta provaljeno je u kasu iz koje je odneseno, kako neslužbeno saznajemo, skoro petinu manje novca od 100.000 KM, koliko je prijavljeno.

Ogorčen zbog, kako je tvrdio u medijima, prekomjerne sile koju je policija navodno provela nad njegovim sinom, Atif Mujezinović  kazao je da su ga šestorica policajaca udarala palicama i stolicama.


Obavljen pretres

Policija je do sada potvrdila da je zbog pljačke uhapšena jedna osoba, dok ih je više pozvano na informativni razgovor.

Obavljen je pretres na jednoj lokaciji, na kojoj je pronađena određena količina oružja i mina. Također, potvrdili su da je Uredu za žalbe podnesena prijava protiv policijskih službenika koji su radili na slučaju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.