CRNA HRONIKA Nesreća se dogodila u subotu dva sata poslije ponoći

Tuzla okovana tugom: Pronađene osobe iz Golfa smrti kojim je ubijen 22-godišnji Ismar Subašić

Službenici policije su na kriminalističku obradu privele tri osobe

E. Sk. / Avaz.ba

Službenici Uprave policije TK otkrili su osobe koje su bile u automobilu Golf 5 kojim su u blizini tržnog centra „Mercator“ nanijele smrtonosne povrede 22-godišnjem mladiću Ismaru Subašiću iz naselja Mosnik u Tuzli

Nesreća se dogodila u subotu dva sata poslije ponoći, a nakon silovitog udara u pješaka osobe iz Golfa 5 su se zaputile u nepoznatom pravcu.

- Riječ je o automobilu austrijskih registarskih oznaka. Službenici policije su na kriminalističku obradu priveli tri osobe i još sa sigurnošću ne možemo reći ko je od njih bio za volanom – rečeno nam je u Tužilaštvu TK.

Osoba na koju je registrirano vozilo tvrdi da nije bila za volanom, a, nezvanično saznajemo, krivica se prebacuje s jedne na drugu osobu koje su bile u Golfu 5.

Poslije silovitog udara Ismar Subašić je davao znake života. Veoma brzo je stigao tim Službe hitne medicinske pomoći, a ljekari su pokušali na mjestu nesreće njegovu reanimaciju. Prevezen je potom na Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje je desetak minuta nakon prijema i preminuo.

- Prema urađenom alkotestiranju nije konstatirano prisustvo alkohola u krvi kod osoba koje su privedene u Policijsku upravu TK. No, uzeti su uzorci krvi i urina kako bi uradili dodatna vještačenja – navode u Tužilaštvu TK.

Tuzlansko naselje Mosnik je obavila tuga. Još jedan mladi život je ugašen u saobraćajnoj nesreći, a, kako nam kažu komšije, Ismar Subašić je tugovao za drugom Selmirom Kovačevićem, koji je, također, poginuo u saobraćajnoj nesreći. Vrijeme i mjesto posljednjeg ispraćaja Ismara Subašića bit će naknadno određeno.

NA VRH

Podijeli članak na