ZENICA

Emiru Merdanu godina i tri mjeseca zatvora zbog napada na policajce

Pružajući fizički otpor, nanio je lakše povrede policijskom službeniku, stoji u optužnici

Općinski sud Zenica: Izrečena presuda. Avaz

Piše: D. Pa. / Avaz.ba

22.12.2019

Općinski sud u Zenici nepravosnažno je osudio Emira Merdana iz Busovače na godinu i tri mjeseca zatvora zbog napada na policijske službenike.

Merdan se, prema optužnici, tereti da je 30. juna prošle godine na području Zenice  silom pokušao spriječiti službene osobe u vršenju službene radnje.

- On  je bez ikakvog razloga i povoda udario policijskog službenika u predjelu lica, nastavio s vrijeđanjem policijskih službenika te nastavio s pružanjem otpora na način da se otimao i pokušao pobjeći - navodi se u optužnici.

Naime, kobne večeri Merdana su policijski službenici koji su bili u interventnoj patroli uočili ispred autobuske stanice dok se obraćao NN osobi i mahao rukama.

- To je policijskim službenicima izgledalo kao da će napasti NN osobu, zbog čega su mu prišli s namjerom da obave službenu radnju legitimisanja i utvrđivanja identiteta, da bi uočili da se na licu i rukama Merdana nalazi krv  - stoji u optužnici.

Potom je policajac  P. E. upitao Merdana kako se zove i  ima li ličnu kartu, nakon čega  ga je on, bez ikakvog razloga i povoda, udario rukom  u lice.

Psovao im majku, te nastavio s pružanjem otpora na način da se otimao. Tom prilikom nanio je  ogrebotine P. E. na podlakticama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.