UŽAS U BARCELONI

Drogirani Srbijanac priznao da je pričao telefonom kad je divljao na putu i izazvao smrt bebe od 17 dana

Beba preminula na licu mjesta, dok je njen otac, koji je bio za volanom, teško povrijeđen i životno je ugrožen

Vozilo u kojem je nastradala beba. Agencije

Telegraf.rs

22.12.2019

Zoran A. (42), državljanin Srbije koji je uhapšen u Barceloni nakon što je, kako se sumnja, drogiran izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala beba od 17 dana, priznao je da je u trenutku udesa pričao telefonom.

Osumnjičenom se za sada na teret stavljaju krivična djela ubistvo, povrede iz nemara i upravljanje motornim vozilom pod dejstvom narkotika.

Zoran A. je u udesu zadobio lakše tjelesne povrede, a nakon pregleda ljekara, odmah je uhapšen.

Kako prenose španski mediji, osumnjičeni je priznao da je u trenutku udesa koristio mobilni telefon, a prema nezvaničnim informacijama, kretao se brzinom znatno većom od dozvoljene.


Auto koje je vozio Srbijanac. Agencije

Nesreća se dogodila u utorak uvečer, oko 19 sati, kada je Zoran navodno svojim automobilom udario u drugo vozilo u kome je bila beba s porodicom. Od siline udarca automobil u koji je udario se odbio o zaštitnu ogradu.

Beba od 17 dana preminula je na licu mjesta, dok je njen otac, koji je bio za volanom, teško povrijeđen i životno je ugrožen.

U bolnicu su prevezeni i bebina majka i djed s ozbiljnim povredama.

Nakon udesa, Zoran A. je podvrgnut testiranju koje je, navode mediji, utvrdilo da u krvi ima veliku količinu THC-a, glavne komponente marihuane i hašiša, i metamfetamina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.