TUŽILAŠTVO TK Općinski sud Tuzla prihvatio prijedlog

Određen jednomjesečni pritvor vozaču Golfa koji je usmrtio Ismara Subašića i pobjegao

Amar Mustedanagić (22) osumnjičen da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u stjecaju sa krivičnim djelom neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u nesreći

B. C. - E. Sk./ Avaz.ba
23.12.2019 11:50

Policija na mjestu gdje je nastradao Ismar Subašić

Foto: Avaz

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Amara Mustedanagića (22) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u stjecaju s krivičnim djelom neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, navedeno je u saopćenju Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

- Postoji osnovana sumnja da je Mustedanagić u ranim jutarnjim satima (oko 2:30) 21. decembra 2019. godine na „Južnoj magistrali“ u Tuzli u blizini TC "Mercator", svjestan da se ne pridržava saobraćajnih pravila i dovodeći u opasnost život ljudi, upravljao vozilom Golf 5 u vlasništvu druge osobe koja je tada bila na mjestu suvozača, te nije obratio pažnju na prisustvo pješaka koji nalazio na kolovozu, te je prednjim desnim dijelom vozila udario pješaka Ismara Subašića, nakon čega je nastavio vožnju, svjestan da ostavlja bez pomoći osobu koju je ozlijedio, a koja je nakon toga preminula na UKC-u Tuzla - navodi se u saopćenju.

Osumnjičeni je identificiran i uhapšen tokom dana 21. decembra 2019. godine.

Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac u saradnji s pripadnicima OKP PU Tuzla. Tokom dosadašnjeg dijela istrage su prikupljeni brojni materijalni dokazi s mjesta nesreće, uzete izjave određenog broja svjedoka, te su naređena određena vještačenja i istražne radnje koje su u toku. Nakon analize materijalnih dokaza će biti naređeno i vještačenje po vještaku saobraćajne struke.

Kontinuirano i intenzivno se radi na utvrđivanju svih okolnosti koje se vezuju za ove događaje.

- Osumnjičenom je pritvor određen zbog bojazni da bi mogao sakriti ili uništiti dokaze i  utjecati na svjedoke, kao i bojazni da bi mogao ponoviti krivično djelo - saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Komentari

NA VRH