UKC TUZLA

Nakon eksplozije na benzinskoj pumpi u Zvorniku: Ljekari se bore za život muškarca

Pacijent primljen sa povredama glave, grudnog koša, a ima i teške opekotine

Mjesto eksplozije. Avaz

Avaz.ba

24.12.2019

Pacijent A. K., koji je povrijeđen u eksploziji na benzinskoj pumpi „Nešković“ u Šepku kod Zvornika, u veoma je teškom stanju u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. 

Ersija Aščerić-Mujedinović, portparol Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, kaže da je pacijent primljen sa povredama glave, grudnog koša i da ima teške opekotine.

– Pacijent je priključen na aparat za mehaničku ventilaciju i njegovo zdravstveno stanje se intenzivno prati – rekla je Aščerić-Mujedinović.

Miljan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik, rekao je danas da policija, u saradnji s Okružnim tužilaštvom Bijeljina, nastavlja istragu.

– Pronađeni su neki tragovi i predmeti koji će poslužiti u daljnjoj istrazi – rekao je Bobar.

U jučerašnjoj eksploziji poginula je jedna osoba, a sedam ih je prevezeno u Opću bolnicu Zvornik radi ukazivanja ljekarske pomoći, dok je jedna osoba hospitalizirana u bolnicu “Milenko Marin” u Loznici.

Nakon što im je u zvorničkoj bolnici ukazana pomoć, pet pacijenata otpušteno je na kućno liječenje, jedan pacijent upućen je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjoj Luci, a jedan u Univerzitetski klinički centar Tuzla.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.