FUCZ

Potraga u Posavini: Nestao Ante Josić

Josić je posljednji put viđen u subotu poslije podne, kad se udaljio od porodične kuće u nepoznatom pravcu

Nestali Ante Josić. FUCZ

Piše: A. Ka. / Avaz.ba

24.12.2019

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite na području općine Domaljevac - Bosanski Šamac uključili su se u potragu za Antom Josićem. Njegov nestanak porodica je prijavila 21. decembra.  

Kako je saopćeno iz FUCZ, uputili su timove obučene za potrage i spašavanja, tri potražna psa s vodičima, bespilotne letjelice (dronove) sa posadom i opremu za spašavanje na vodi i pod vodom.

U potrazi, osim pripadnika Kantonalne uprave civilne zaštite Posavskog kantona (Orašje) i Službe za civilnu zaštitu Općine Domaljevac - Šamac, učestvuje i 35 pripadnika FUCZ.

Josić je posljednji put viđen u subotu poslije podne, kad se udaljio od porodične kuće u nepoznatom pravcu. Od tada su za njim tragali porodica, mještani i lovci, ali potraga, nažalost, nije dala rezultate.

Jedan tim FUCZ već se sinoć uputio na teren, gdje su prije potrage na terenu prikupljene informacije od porodice i prijatelja.

Nestali je na sebi imao tamnoplavu trenirka, plavu majicu dugih rukava, preko koje je bio šareni prsluk, te duboke zelene gumene čizme na nogama.

Na građane se apelira da, ukoliko imaju bilo kakva saznanja, obavijeste o tome CZ ili najbližu policijsku stanicu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.